UNF ScienceCamps 2017

Sommerskolen blev afholdt i sommerferien 2017, hvor gymnasieelever fra hele landet fik mulighed for at fordybe sig fagligt i et naturvidenskabeligt emne. 

Jo flere unge, der vælger at uddanne sig inden for naturvidenskab, desto bedre vil Danmark være rustet til fremtiden, hvor der er brug for mennesker, der kan løse problemer, der vedrører klima, sundhed og andre emner, der hører under naturvidenskaben. 
 
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) har derfor afholdt en række forskellige camps i skolernes sommerferie med fokus på naturvidenskaben. Arrangementerne har givet eleverne en enestående mulighed for at udfolde interesser inden for diverse naturvidenskabelige emner og at udvikle sociale, såvel som faglige kompetencer, som de kan bruge resten af livet, både professionelt og privat.
 
 

SOMMERCAMPS 2017

I år afholdt UNF sommer-camps inden for naturvidenskabelige områder som fysik, spiludvikling, matematik og miljøteknologi. 
 
Her modtog deltagerne både praktisk og teoretisk undervisning, som blev varetaget af universitetsstuderende og -undervisere fra danske universiteter. Undervisningen foregik på et højt fagligt niveau, hvor der blandt andet indgik foredrag af centrale personer inden for faget; eksempelvis personer med forsker-baggrund eller personer fra erhvervslivet.
 
Der indgik ligeledes sociale aktiviteter i løbet af dagene med det formål at udfordre deltagernes evne til at samarbejde og løse opgaver i praksis. 
 
 

EFFEKT 

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) ønsker helt generelt at øge interessen for naturvidenskab blandt unge studerende i Danmark. UNF forventer, at sommer-camps på kort sigt vil få de unge, der interesserer sig for naturvidenskab, til at blive endnu mere engagerede i det, og derved give dem mulighed for at udfolde deres evner i et ambitiøst miljø og dermed blive endnu bedre.
 
På lang sigt vil dette være med til at skabe fremtidige studerende og tiltrække arbejdskraft til det naturvidenskabelige område. 
 

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
UNF ScienceCamps 2017

Projektejer:
Ungdommens Naturvidenskabelige Forening 

Tid:
2017

Støttet med:
0,1 mio. kr.

Hjemmeside:
UNF

UNF

Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF) har til formål at udbrede interessen for naturvidenskab, særligt blandt unge. Læs mere om foreningen og dens mange aktiviteter gennem nedenstående link.

sciencecamps

I år afholdte UNF seks forskellige ScienceCamps inden for naturvidenskabelige områder, såsom fysik, spiludvikling, matematik med flere. Der kan læses mere om de forskellige camps her. 

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

UNF ScienceCamps 2017 - Industriens Fond

KONTAKT

Projektansvarlig:
Rasmus Rahbek Østergaard
Formand
Telefon: 61 65 69 18
Mail: formand@unf.dk 

Industriens Fond: 
Ole Østrup
Formidlingsansvarlig 
Mail: oos@industriensfond.dk 
Telefon: 33 37 62 08