Flere kvinder skal kaste sig over iværksætteriet

15.12.2020

Der er godt gang i det danske startup-miljø. Men kvinderne er underrepræsenterede. Det vil et nyt projekt lave om på.

Det danske iværksættermiljø præges først og fremmest af mænd. Alt for få kvinder bliver iværksættere i Danmark, sammenlignet med for eksempel andre lande i OECD.

Vi arbejder med mange forskellige initiativer inden for iværksætteri. Særligt én udfordring går på tværs af brancher og teknologier. Der er for få kvindelige iværksættere i Danmark. Vi er bagud i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med, og det skal der ændres på,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Sammen med Tech Nordic Advocates har fonden derfor iværksat et nyt projekt kaldet 'Danmark i Førertrøjen på Kvindeligt Iværksætteri'. Projektet kigger blandt andet til udlandet, for at hive viden på området hjem til Danmark.

Gennem en række aktiviteter og tiltag, skal det nye projekt målrettet arbejde for at flere kvinder prøver kræfter med iværksætteri, og at flere kvinder får skabt sunde og voksende virksomheder og bliver en del af det danske iværksættermiljø.

Med det nye initiativ trækkes gode erfaringer fra udlandet til Danmark, og derudover understøttes kvindelige iværksættere helt konkret gennem en målrettet mentorordning. Målet er soleklart: Iværksætteri og det danske iværksættermiljø skal blive mere attraktivt for kvinder, og det skal munde ud i, at vi får flere succesfulde kvindelige iværksættere i fremtiden," siger Thomas Hofman-Bang om projektets ambitioner.

Industriens Fond har bevilliget knap én million kroner til projektet, hvor i alt 60 kvinder, fordelt på tre hold, bliver en del af projektforløbet i 2021.

Projektet

Det nye projekt skal bidrage til at flere kvinder i Danmark bliver til succesfulde iværksættere.

Partner

Det nye projekt iværksættes i samarbejde med Tech Nordic Advocates.

MERE INFORMATION

Spørgsmål angående det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk