Ti nye innovatører

14.03.2019

Det gode indeliv er omdrejningspunktet for årets globale innovationskonkurrence i projektet Sustainable Build. Ud af 62 ansøgninger fra 19 forskellige lande er 10 kampklare deltagere nu kommet i finalen.

62 håbefulde innovatører havde kridtet skoene i håbet om at blive en af de blot 10 udvalgte til dette års Sustainable Build Innovation Challenge 2019. Men konkurrencen var hård. Ansøgningerne kom fra hele verden med nytænkende idéer til årets tema - ”Det gode Indeliv” - som sætter brugeren i fokus for produkter og løsninger.

Konkurrencen vil forbedre dagligdagen for folk ved at kigge på måder at optimere vores indeklima på. Det handler i høj grad om at forøge livskvaliteten ved at tænke i nye metoder at bygge, renovere og skabe nye hjem, skoler og kontorer på.

Konkurrencen er en del af projektet Sustainable Build, som med støtte fra Industriens Fond vil styrke den danske byggebranches konkurrenceevne igennem innovation, bæredygtighed, øget vidensdeling og forbedrede samarbejdsrelationer.

Årets 10 innovatører arbejder med en bred palette af idéer. Lige fra digitale måle- og analysesystemer, AI-driftssystemer og til specifikke produkter som interaktive plantesystemer og bæredygtige brusesystemer.​

Innovatørerne er både danske virksomheder og virksomheder fra udlandet. Fælles for dem alle er dog at de arbejder med det gode indeklima som omdrejningspunkt.
 

Næste skridt

Den 11.-12- april afholdes Sustainable Build Accelerator Forum, hvor de 10 deltagere skal præsentere deres innovationer foran et panel af udvalgte eksperter, med henblik på et videre forløb med rådgivning, produktudvikling og støtte.

Panelet som består af blandt andre Henning Larsen Architects, Grundejernes Investeringsfond, Tarkett, NCC, PensionDanmark samt Region Midt vil hjælpe med skalering og implementering af innovationerne i branchen, så innovatørerne får realiseret deres ide og skabt et bedre indeliv for brugeren.

LÆS OM PROJEKTET

Her på Industriens Fonds hjemmeside kan der læses mere om Sustainable Build.

Innovation Challenge 2019

Temaindkaldelse

Sustainble Build udspringer af en temaindkaldelse om bæredygtig produktion, som Industriens Fond udbød i 2014. Læs mere om temaindkaldelser her.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående Industriens Fonds støtte til det nye projekt kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk