Danske robotter skal rykke til udlandet

03.09.2020

Nyt projekt skal skabe fremtidens globale robotsucceser og hjælpe danske robot-virksomheder til at vokse og eksportere mere.

Det nye projekt, kaldet Global Growth Robotics, skal accelerere udviklingen af den danske robotindustri. Industriens Fond har bevilliget 8,1 mio. kroner til et branchespecifikt vækstprogram, der i praksis folder sig ud fra årsskiftet og kommer til at udbyde skræddersyede accelerationsforløb til danske robot-, drone- og automationsvirksomheder med særligt fokus på global vækst.

"Danmark har skabt en global førerposition indenfor robotter og automation – særligt indenfor de kollaborative robotter og integrerede automationsløsninger. Hvis vi skal indfri det enorme vækstpotentiale som branchen rummer, så er det helt afgørende, at danske robotvirksomheder får de bedst mulige vækstvilkår. Med det nye projekt ønsker fonden at styrke robotbranchens konkurrencekraft og dermed give robotindustriens spirende eksporteventyr et positivt rygstød," siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Den danske robotindustri har indenfor de sidste 10 år udviklet sig til et af Danmarks mest lovende eksporteventyr, der i dag tæller mere end 300 virksomheder og beskæftiger 8.500 medarbejdere. Analyser fra virksomheden Damvad Analytics viser desuden, at robotindustrien har potentiale til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser i Danmark frem mod 2025.

Robotindustrien er per definition en global industri og kendetegnet ved, at det kræver tid og risikovillig kapital at udvikle nye teknologier og løsninger. Men erfaringerne viser også, at det kræver, at virksomhederne har ressourcer og fokus på en omfattende udvikling af agile strategier, organisation og kompetencer i et hastigt voksende marked, hvor robotteknologien kontinuerligt introduceres i nye og flere industrier.

"Skal vi lykkes med at skabe endnu flere internationale robotsucceser, er det ikke nok, at vi er dygtige til at udvikle nye banebrydende produkter og løsninger; det kræver også et skarpt fokus på udvikling af organisationer og de rette strategier i de hurtigt-voksende virksomheder," siger Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics, og fortsætter:

"Derfor er det en særdeles vigtig bevilling som Industriens Fond tildeler robotindustrien, som vi ser meget frem til at tilbyde til virksomheder i hele landet."

Global Growth Robotics-projektet er målrettet virksomheder i hele robot- og automationsindustriens værdikæde; fra start-ups til etablerede virksomheder; fra komponentudviklere til producenter i hele landet. Gennem Global Growth Robotics får virksomhederne plads på specialdesignede forløb med fokus på strategisk forretnings- markeds- og organisationsudvikling og får tilknyttet en personlig mentor og coach med solid og demonstreret brancheerfaring.

"Global Growth Robotics bliver et topstrategisk og skræddersyet vækstforløb for ambitiøse teknologivirksomheder, der ønsker at blive en del af et eksklusivt robot- og dronenetværk og lære fra de allerbedste i branchen samtidig med at de udvikler deres virksomhed," siger Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics, der i praksis står i spidsen for Global Growth Robotics.

Projektet kommer i første omgang til at forløbe fra 1. januar 2021 og cirka tre år frem. Senere på efteråret kan interesserede virksomheder hente yderligere information, men allerede nu, kan man melde sin interesse for projektet og melde sig som aktiv deltager i projektets mange aktiviteter.

Projektet

Læs meget mere om det nye projekt her, hvor interesserede virksomheder også kan få mere konkret information om hvorledes projektet foldes ud, samt muligheder for deltagelse.

Samarbejdet

Global Growth Robotics gennemføres af Odense Robotics, Sønderborg Vækstråd og DigitalLead i samarbejde med Industriens Fond. Besøg partnerne og det fynske erhvervshus her.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående Industriens Fonds støtte til Global Growth Robotics kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk