Barometer viser behovet for digitale kompetencer

26.03.2021

Det Digitale Kompetencebarometer 2021 er netop udkommet. Det viser tydeligt, at der fortsat mangler digitale kompetencer i Danmark.

Med udgivelsen af Det Digitale Kompetencebarometer sættes der fokus på Danmark som en digital frontløber. Men skal Danmarks digitale modenhed udnyttes og omsættes til innovation, der kan skabe nye forretningsidéer og øge dansk erhvervslivs konkurrenceevne, så er det vigtigt fortsat at have fokus på digitale kompetencer. Både hos nuværende og kommende medarbejdere i de danske virksomheder.

Det Digitale Kompetencebarometer sætter hvert år fokus på behovet for digitale kompetencer. I år fremgår det blandt andet, at efterspørgslen efter digitale kompetencer udgjorde godt 60.000 online jobopslag i 2020 – blandt andet med fokus på data, kunstig intelligens, IT-sikkerhed, softwareudvikling og digital forretningsudvikling, fremstilling og salg.

Barometeret viser også, at en tredjedel af jobopslagene i den private sektor sidste år efterspurgte digitale kompetencer – en andel som har været stigende hen over de seneste 10 år.

Det Digitale Kompetencebarometer udgives som en del af projektet Digital Dogme, som Industriens Fond gennemfører i samarbejde med blandt andre Netcompany, TDC, Københavns Lufthavne og Danske Bank.

Dansk konkurrenceevne og fremtidig vækst beror i høj grad på, at arbejdsstyrken bliver dygtige brugere af digitale teknologier. Vores håb er derfor, at Digital Dogme udvikler sig til at blive en central spiller og retningsgiver for danske virksomheders vedvarende fokus på digital og teknisk opkvalificering af medarbejderne,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Fonden har i en årrække arbejdet med netop de digitale kompetencer i dansk erhvervsliv gennem initiativer som AI Denmark og Dansk AM Hub.

Med fondens strategiske fokus på at sikre relevante kompetencer til dansk erhvervsliv, vil arbejdet med digitalisering og ny teknologi formentlig også fylde meget i fondens fremtidige virke.

Barometeret

Læs alle data fra Det Digitale Kompetencebarometer 2021 her.

Digital Dogme

Digital Dogme arbejder for at styrke erhvervslivets digitale kompetencer.

Kontakt

Spørgsmål angående Industriens Fonds arbejde med digitalisering, ny teknologi og engagementet i Digital Dogme, kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk