DTM 4.0

Projektet DTM 4.0 har til formål at støtte et forstudie og prospekt for et nyt nationalt teknisk museum. 

Danmark er et højteknologisk samfund, men meget af vores teknologi- og industriproduktion er til dagligt nærmest usynlig for store dele vores samfund. Denne usynlighed er en barriere i forhold til at skabe et stærkt engagement i vækst og velfærd samt i industriens aktuelle forhold og fremtidens industriudvikling.

Danmarks Tekniske Museum ønsker derfor at forny det nuværende museums samling og formidlingstradition, således at der skabes en helt ny institution på en ny lokalitet. Projektet sigter efter, at det nye museum skal blive et kulturelt fyrtårn for innovation, entreprenørskab, teknologi og industri samt et levende mødested for borgere og turister.

Danmarks Tekniske Museum vil med det nye museum give et løft til danske industrivirksomheder og skabe et øget engagement i teknologi i det danske samfund. De museumsbesøgende vil få indsigt i den industri vi som samfund er rundet af og vil opleve sammenhængen mellem teknologi, vækst og velfærd. Iværksættere vil på det nye museum hente inspiration og museet skal åbne øjnene for de teknologiske og industrielle kompetencer, der efterspørges i fremtiden.
 

METODE

Forstudiet og prospektet for det nye nationale tekniske museum består af to overordnede faser. 

  • Første fase: Fra vision til prospekt for et nyt nationalt Teknisk Museum.
    I projektets første fase udvikles et nyskabende prospekt for fremtidens tekniske museum 4.0 i Danmark, som skal inspirere fonde, myndigheder, kulturlivet, forskningsverden og industrien til at gå sammen om at realisere projektet.
     
  • Anden fase: Fra prospekt til internationalt førende museum for teknologi og industri.
    I projektets anden fase vil projektet blive udviklet i tæt samspil med bl.a. By & Havn og Ørsted om muligheden for at Danmarks Tekniske Museum i fremtiden kan få huse i Svanemølleværket i Københavns Nordhavn. Der vil også blive udarbejdet et forhandlingsgrundlag ift. køb eller leje af bygninger samt udvikling af markedsanalyse, attraktionsstrategi og udstillingsarkitektur.
     

EFFEKT 

Projektet ønsker at give alle danskere et sted, hvor de kan orientere sig i den teknologiske udvikling og blive klædt bedre på til at forstå fremtidens arbejdsmarkedskrav. Det vil skabe en dansk referenceramme til at forstå den teknologiske udvikling og en international interesse for Danmarks teknologiske formåen.
 

PROJEKTET

Projektnavn:
DTM 4.0 - Forstudie og prospekt for nyt nationalt teknisk museum

Projektejer:
Danmarks Tekniske Museum

Tid:
2017-2019

Støttet med:
5,33 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Danmarks Tekniske Museum i samarbejde med DI. Besøg dem herunder.

KONTAKT

Kontaktperson:
Jesper Buris Larsen 
Direktør
Telefon: 27 13 22 22
Mail: Jebl@tekniskmuseum.dk

Ansvarlig Industriens Fond:
Anders Wils
Direktionskonsulent
Telefon: 33 37 62 33
Mail: aw@industriensfond.dk