Cirkulær økonomi indtog Fællessalen

24.01.2017

Tirsdag eftermiddag stod i den cirkulære økonomis tegn, da der blev afholdt konference om emnet på Christiansborg i København.

Både virksomheder, undervisere, studerende og en masse andre interesserede var blandt publikum, da den cirkulære økonomi var hovedomdrejningspunktet for en konference afholdt i Fællessalen på Christiansborg tirsdag eftermiddag.

I kølvandet på velkomstindlæg fra Designrådet og Industriens Fond, så indtog Stephanie Hubold fra Ellen MacArthur Foundation scenen for at kridte banen op for en eftermiddag med fokus på den cirkulære økonomi, dens fordele, samt mulighederne for at brede den længere ud.
 

Hackathons om cirkulær økonomi

Senere på dagen fik arrangementet besøg af de tre vindere af de hackathons som er blevet afholdt tre forskellige steder i Danmark.

Sussie Bianco fortalte om projektet Transparent Urban Waterways, hvor udfordringen med store mængder regnvand i Vejle er mundet ud i en idé om at lave hule fortove, hvor vandet kan opsamles og benyttes på nye måder.

Nima Sajidi fortalte om en hackathon-idé som blev udført i Sønderborg i samarbejde med Danfoss Drives. Ved brug af nye og mere bæredygtige materialer udmøntede samarbejdet sig i en ny type indpakning af forsendelser, der både kan genanvendes i langt højere grad, men som samtidigt også højner sikkerheden for, at produkterne fra Danfoss Drives ikke går i stykker under transport og lignende omstændigheder.

Sarah Sophia Ifaoui, Sille Eva Bertelsen, Guillaume Slizewicz og Adam Borowski i Fællessalen på Christiansborg

På scenen var også Sarah Sophia Ifaoui, Sille Eva Bertelsen, Guillaume Slizewicz og Adam Borowski for at fortælle om det hackathon som blev afholdt i København, hvor de fire studerende vandt med en idé til et leasing-koncept for IKEA-produkter.
 

Bidder fra erhvervslivet

Dagens program indeholdt også indlæg fra en række virksomheder, der arbejder målrettet med den cirkulære økonomi.

Fra talerstolen fortalte Vigga Svensson, adm. direktør i virksomheden Vigga, om sin personlige rejse i retning mod den cirkulære økonomi og hvordan de cirkulære tanker i dag er hjørnestenen i virksomheden Vigga.

Jesper Panduro fra Skagerak

Også Jesper Panduro, der er CEO i virksomheden Skagerak, satte ord på overvejelserne bag sin virksomheds arbejde med den cirkulære økonomi og de udfordringer og gevinster, som arbejdet har kastet af sig.

Fra byggebranchen fortalte Kasper Guldager Nielsen, direktør for GXN hos 3XN, om arbejdet med at benytte eksisterende bygninger og materialer, og om behovet for et tæt samarbejde mellem alle dele af branchen, hvis den cirkulære økonomi for alvor skal gøre sig gældende i byggeriet.

Paneldebat om cirkulær økonomi med Lone Feifer Ida Auken og Kasper Guldager Nielsen fra Designrådet

Dagen blev afsluttet med en paneldebat hvor tre medlemmer af designrådet, Lone Feifer, Ida Auken og Kasper Guldager Nielsen svarede på både gode og svære spørgsmål fra salen.

Læs om projektet

Sammen med Designrådet og The Circular Way har Industriens Fond stået bag tre hackathons i henholdsvis Vejle, Sønderborg og København. Læs mere om projektet og projektets fokus på cirkulær økonomi.

programmet

Programmet for dagen indeholdt blandt andet et indlæg fra The Ellen MacArthur Foundation, der er blandt verdens førende eksperter inden for arbejdet med cirkulær økonomi.