ACTION:CALL – Cybersikre værdikæder skal styrke danske SMV’er  

Programer sitting on desk discussing with mixed team of software developers about artificial intelligence innovation. Programmers doing teamwork looking at running machine learning algorithms.

Industriens Fond vil med dette ACTION:CALL styrke cybersikkerheden i danske SMV’ers værdi-og forsyningskæder – og herigennem løfte konkurrenceevnen.

Mange danske virksomheder er i dag afhængige af komplekse værdi- og forsyningskæder. For virksomheder opererer sjældent alene. De indgår i partnerskaber; både som led i handel med varer og digitale tjenester og i form af strategiske samarbejder om fx produktudvikling og markedsføring. De indgår i kæder, der strækker sig på tværs af kontinenter og industrier. Derfor ligger der et stort potentiale i, at danske virksomheder styrker cybersikkerheden i værdikæderne.  

Arbejdet med cybersikkerhed er i stigende grad en investering i at opbygge og vedligeholde tillid blandt samarbejdspartnere, kunder og investorer. Kort sagt er cybersikre værdikæder afgørende for at være en ansvarlig virksomhed i dag og i fremtiden.  

Virksomheden er ikke stærkere end det svageste led i værdikæden 

Værdi- og forsyningskæderne er en styrke for dansk konkurrenceevne. Det skal de også være i fremtiden. Men i takt med at digitaliseringen for alvor tager fart, kommer nye udfordringer til. De skal adresseres og håndteres – og det handler ofte om cybersikkerhed og databeskyttelse. Cyberkriminelle har i dag rig mulighed for at få adgang til informationer, tjenester og kritisk it-infrastruktur, hvis der bare er en enkelt ’dør på klem’ et sted i de omfattende værdi- eller forsyningskæder. Det skaber et nyt og mere komplekst trusselslandskab, som kan have store konsekvenser. Det har de seneste par år vist os med al tydelighed. 

Drag nytte af fordelene

Endnu flere virksomheder skal styrke cybersikkerheden i værdikæderne og drage nytte af de konkurrencefordele, der ligger i at være cybersikker i alle led af forretningen. Både indadtil – men også udadtil. Derfor søger vi nu projekter, der kan sikre, at endnu flere danske SMV’ers værdikæder er cybersikre.  

Industriens Fond vil med dette ACTION:CALL øge muligheden for, at danske små og mellemstore virksomheder bliver vindere i en udvikling, hvor de store virksomheder luger ud i deres leverandørlandskab for at reducere angrebsfladerne.  

Fonden ønsker at styrke og klæde SMV’erne på til at agere som ansvarlige samarbejdspartnere, der ikke bliver ramt af angreb fra underleverandører eller utilsigtet bringer kriminelle videre til virksomhedens kunder. Dermed vil de stå stærkt, når det kommer til at vinde både samarbejdspartneres og markedets tillid – og dermed også styrket konkurrenceevne. 

Industriens Fond er på jagt efter innovative og stærke projektforslag, der har fokus på at udvikle løsninger, der kan styrke cybersikkerheden i de danske SMV’ers værdi- og forsyningskæder.  Der er i mindre grad fokus på udviklingen af større, teknologiske infrastrukturplatforme med kommercielt sigte.  

Der efterspørges projekter særligt inden for to områder: 

  • Virksomhedens håndtering af værdikæden i cyberindsatsen  
  • Et styrket samspil mellem virksomheder om cybersikkerhed 

Ansøgninger, der kobler eller relaterer sig til de to temaer, kan også være relevante.  Figuren nedenfor opstiller en række spørgsmål, der kan søges inspiration i: 

Der efterspørges projekter særligt inden for to områder:

Praktisk information:

Kontakt

Malene Stidsen

Programme Manager, Cybersecurity

Nadika Bulathsinhala

Project Manager, Cybersecurity

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.