Industriens Fond lancerer call: Styrk Danmark gennem cybersikre værdikæder

Cybersikkerhed er et vigtigt parameter for at blive tilvalgt som virksomhed i dag.

Cybersikkerhed er et vigtigt parameter for at blive tilvalgt som virksomhed i dag.

Med et nyt ACTION:CALL jagter Industriens Fond initiativer, projekter og værdiskabende samarbejder, der skaber stærke og cybersikre værdikæder i de danske SMV’er.  

“En ting er at have styr på it-sikkerheden inden for egen digitale matrikel. Men virkeligheden er den, at en virksomhed aldrig er stærkere end det svageste led i værdikæden. Det vil kun blive mere tydeligt i takt med, at kravene til stærk digital sikkerhed skærpes fra både myndigheder og kunder. Her skal vi være på forkant, og det arbejde vil vi gerne understøtte i Industriens Fond.” Sådan lyder budskabet fra programchef i Industriens Fonds cyberprogram Malene Stidsen.  

De fleste virksomheder er i dag afhængige af komplekse værdi- og forsyningskæder. Både som led i handel med produkter, tjenester eller i form af strategiske samarbejder. Det er kæder, der kan strække sig fra Holstebro til Hanoi, og de er en styrke for en lille åben økonomi som den danske. Det skal de også være i fremtiden.  

Cybersikre værdikæder er konkurrencekraft  

“Det forudsætter et langt mere holistisk syn på cybersikkerhed, der ikke lader sig begrænse til den enkelte virksomhed. Man kan som virksomhed blive ramt, hvis ens underleverandør er lemfældig med fx brug af data, eller man kan selv trække et spor af  malware med til nøglekunden,  hvis man ikke har styr på sikkerheden,” siger Malene Stidsen og fortsætter: 

“Det handler om konkurrenceevne. SMV’er, der agerer som ansvarlige samarbejdspartnere vil stå stærkt som katalysatorer for, at hele værdikædens sikkerhed løftes. Dem vil man gerne samarbejde med. Det er en udvikling, der accelererer, og danske SMV’er kan gå foran her. Det skal de projekter, som vi nu søger, understøtte,” siger Malene Stidsen.  

Der efterspørges projekter inden for særligt to områder: Virksomhedernes håndtering af værdikæden i cyberindsatsen og et styrket samspil mellem virksomheder om cybersikkerhed  

Find den uddybende tekst til dette Action:Call herunder.

Relevant information

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.