Konference om Nye Ledelsesprincipper

30.06.2017

Syv nye projekter om ledelse præsenteres ved et arrangement den 29. august 2017. Projekterne henvender sig til virksomhedsledere og sigter efter at styrke ledelseslaget i dansk erhvervsliv.

Med fokus på nye ledelsesprincipper i dansk erhvervsliv har Industriens Fond efterspurgt projektforslag inden for ledelse. Den 29. august præsenteres de syv nye projekter ved et halvdagsarrangement i København.

Projekterne beskæftiger sig med flere forskellige emner, heriblandt håndteringen af ledelsesdilemmaer, brugen af digitale ledelsesværktøjer, risikoanalyse, lederens tidsallokering og prioriteringer, samt balancen mellem det kortsigtede driftsfokus og den langsigtede forretningsudvikling.
 

Ny viden og nye værktøjer

Erhvervsledere navigerer i en verden i hastig forandring. Hver dag opstår nye muligheder og udfordringer, som påvirker konkurrencesituationen for den enkelte virksomhed. Nye teknologier, organisationsformer og ikke mindst forskelligheden i dialog, motivering og samspil mellem medarbejdere på arbejdspladsen sætter nye rammer for relationen mellem leder og ansat.

Samlet set betyder det, at lederrollen er i forandring og det kalder på nye redskaber og kompetencer. De organisatoriske rammer ændrer sig, forretningsmodeller ændrer sig og forventningerne til, hvordan et godt arbejdsliv ser ud, ændrer sig. Sædvane duer ikke i en verden, hvor øget konkurrenceevne hænger sammen med lederes evne til at bryde med tidligere praksis, samtidigt med at klassiske ledelseskompetencer fortsat er aktuelle.

På baggrund af ovenstående er der behov for viden om, hvilke typer af kompetencer fremtidens leder skal have for at kunne lede succesfuldt og hvordan disse kompetencer udvikles hos den enkelte leder. Ligeledes er der behov for nye redskaber, som ledere kan bruge til at lede virksomheder og medarbejdere.
 

Lyt, deltag og lær mere om ledelse

Med ovenstående som det fælles omdrejningspunkt, er syv nye projekter sat i søen med støtte fra Industriens Fond. Flere af projekterne inddrager aktivt virksomhedsledere og udvikler konkrete værktøjer, som kan bruges i praksis. Den 29. august 2017 præsenteres de syv projekter i fællesskab på Langelinie Pavillonen i København i tidsrummet 9:00 til 12:00 med efterfølgende frokostbuffet.
 

Dagens program

Dagen indledes med et oplæg om udfordringerne som ledere står over for. Dernæst præsenteres de syv projekter kort i plenum, og efterfølgende vil det være muligt, at lære projekterne bedre at kende i en "projekt-bazar", hvor der kan uddybes og stilles spørgsmål. Projekterne henvender sig til ledere i danske virksomheder og det vil være muligt at indgå som deltager i flere af projekternes fremadrettede virke.

PROGRAMMET:

 • 08:30
  Registrering og let morgenmad/kaffe
 • 09:00
  Velkomst v. Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond
 • 09:15
  Ledelsesudfordringen v. Bjarne Lykke Sørensen, Divisionsdirektør i Siemens
 • 09:45
  Korte pitches fra de syv nye ledelsesprojekter
  Projekterne omhandler blandt andet håndteringen af ledelsesdilemmaer, brugen af digitale ledelsesværktøjer, risikoanalyse, systematisk ressourceallokering, samt balancen mellem det kortsigtede driftsfokus og den langsigtede forretningsudvikling.
 • 10:30
  Besøg projekterne
  De syv projekter har hver sin stand i en projekt-bazar, hvor man kan besøge projekterne et efter et og specifikt gå efter de projekter der behandler et emnefelt af særlig interesse.
 • 11:50
  Afsluttende opsamling v. Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond
 • 12:00
  Stående frokost og netværk

Det er gratis at deltage på dagen, men udebliver man uden forudgående afbud, opkræves et no-show-fee.
 

Tilmelding

Ledelseskonferencen henvender sig først og fremmest til danske virksomhedsledere. Tilmelding sker ved at følge linket nedenfor.

Tid og sted

Konferencen afholdes som et halvdagsarrangement på Langelinie Pavillonen i København.

Dato:
29. august 2017

Tidspunkt:
9:00 - 12:00

Adresse:
Langelinie Pavillonen
Langelinie 10
2100 København Ø

Tilmelding

Ledelseskonferencen henvender sig først og fremmest til danske virksomhedsledere. Tilmelding sker ved at følge linket nedenfor.

Find vej

Projekterne

Projekterne omhandler blandt andet håndteringen af ledelsesdilemmaer, brugen af digitale ledelsesværktøjer, risikoanalyse, systematisk ressourceallokering, samt balancen mellem det kortsigtede driftsfokus og den langsigtede forretningsudvikling.

Temaindkaldelse

De syv projekter som præsenteres den 29. august 2017 er alle blevet skabt som følge af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye ledelsesprincipper i dansk erhvervsliv. Industriens Fond udbyder med jævne mellemrum temaindkaldelser - dem kan man læse om her.

INSPIRE 2016

Industriens Fonds temaindkaldelse om ledelse udsprang blandt andet af fondens dialog med erhvervsledere fra industrien. Den dialog blev først og fremmest udført ved arrangementet INSPIRE 2016, som blev afholdt i oktober sidste år.