Nyt Space Lab slog dørene op

04.02.2017

Naturfagene står i første række, når skolelærere og deres elever indfinder sig i de nye undervisning lokaler på Planetarium i København.

Fredag eftermiddag stod i astronomiens tegn, da dørene for første gang åbnedes til det nye undervisningslokale kaldet Space Lab. Med nye værktøjer og materialer, kan undervisningen i Space Lab dels gennemføres på et højere og mere dybdegående niveau end tidligere, dels være mere inspirerende at deltage i for de elever der lægger vejen forbi Planetarium som en del af naturfagsundervisningen.
 

Både for store og for små – også i ferien

Astronomi og rumfart er i rivende udvikling og også i Danmark er emnerne populære. Desuden bygger de også på mange af de ”almindelige” fag som kemi, fysik og matematik.
Tanken med Space Lab er at muligheden for at gennemføre undervisning på Planetarium nu er både udvidet og forbedret. Og der er noget for enhver smag. For skoleelever afholdes der nye typer af undervisningsforløb, men det er ikke kun eleverne, der kan blive klogere af at lægge vejen forbi Space Lab. Også lærere bydes inden for, når der blandt andet gennemføres forskellige former for efteruddannelseskurser henvendt til undervisere på forskellige niveauer og i forskellige fag.
 

Er det så skole det hele?

Nej. Tanken er også, at Space Lab er åbent for ”almindelige” gæster. På den måde kan besøgende også benytte Space Lab i weekender og i ferier. Læs meget mere om Space Lab, og støtten fra Industriens Fond, her på siden.

Projektet

Med støtte fra blandt andre Industriens Fond, har Planetarium i København skabt et nyt undervisningsrum kaldet Space Lab. Gennem leg og læring, kan både elever og lærere blive klogere på astrofysik - men også på andre naturfaglige emner.

Besøg Space Lab

Det nye Space Lab er nu åbent. Første skridt kan være at besøge Planetariums hjemmeside og læse mere om det nye laboratorium der.